Μια πολύ νόστιμη εύκολη και γρήγορη συνταγή της γιαγιάς μου στη Μάνη είναι η πορτοκαλοσαλάτα.
Σας φαίνεται περίεργο; Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.
Τι θα χρειαστείτε:
(Υλικά για σαλάτα δύο ατόμων)

  • Τρια μέτρια πορτοκάλια καλά γινομένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 Κρεμμύδι   μέτριο (προεραιτικά)
  • Ελιές πράσινες  (προεραιτικά)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά  τα πορτοκάλια  αφαιρώντας την φλόυδα και τις ίνες.
Τεμαχίσουμε τα πορτοκάλια  όχι με το καθιερωμένο τρόπο όπως δηλαδή  τα κάνουμε για να το φάμε σαν φρούτο αλλά σε τέταρτα και  μετά πάλι σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα πορτοκάλια, το κρεμμύδι (αφού το έχουμε κόψει σε λωρίδες)
και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν ρίχνουμε αρκετό αλάτι αφού αυτό είναι που  δίνει και αρκετή νοστιμιά στο πιάτο μας.
Τέλος βάζουμε τις ελιές και έτοιμο.
Tip: Αν έχετε  φύλλα από τα πορτοκάλια πλύντε καλά και διακομήστε γύρω γύρω το πιάτο σας πριν το σερβίρετε.

Τη σαλάτα αυτή την έτρωγαν οι γυναίκες στη Μάνη  όταν μάζευαν ελιές καθώς ήταν αρκετά χορταστική, ήταν εύκολη και γρήορη η ετοιμασία σας και έτσι έπαιρνα βιταμινές και αποκτούσαν ενέργεια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή δουλειά.