Προετοιμασία: 20′, Αναμονή: 5 εβδομάδες

Υλικά

  • 10 ρόδια μεσαίου μεγέθους
  • 800γρ ζάχαρη
  • 1 πολύ μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
  • 800γρ τσίπουρο

[ad code=1 align=center]

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ρόδια και κρατάμε τους σπόρους καθαρισμένους από λευκές μεμβράνες. Θα πρέπει να ζυγίζουν ένα κιλό.
Κατόπιν τους βάζουμε σε ένα βάζο που να κλείνει καλά μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Αφήνουμε το βάζο σε ζεστό μέρος (για παράδειγμα δίπλα στο καλοριφέρ) για ένα μήνα.
Τις πρώτες ημέρες ανακινούμε 1-2 φορές καθημερινά ώστε να διαλύεται η ζάχαρη.

Όταν περάσει ο μήνας φιλτράρουμε το υγρό και το βάζουμε σε καθαρό σκεύος.
Προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε μικρά μπουκάλια και αφήνουμε το λικέρ 1 εβδομάδα να ωριμάσει προτού αρχίσουμε να το σερβίρουμε.
Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.