Τεμάχια: 60-70
Προετοιμασία: 30 λεπτάΤεμάχια: 60-70
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
  • 150γρ. γάλα
  • 100 γρ. νερό
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 5 γρ. αλάτι (1 πρέζα)
  • 10 γρ. ζάχαρη (1 πρέζα)
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. αυγά (περίπου 4 αυγά)

[ad code=1 align=center]

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ:
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak παγωμένο
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι
  • σταγόνες από χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ:

  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ.και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το ανταλλακτικό που λέγεται «φτερό», όχι με το σύρμα, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη (αυτό μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς μίξερ ανακατεύοντας με μία κουτάλα).
Με ένα κορνέ κόβουμε μικρά σου επάνω σε μια λαδόκολλα ή σε σιλπάτ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο – 190οC για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να στεγνώσουν και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ:
Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Με ένα κουπάτ κόβουμε μέγεθος ελάχιστα μικρότερο από το σου και τοποθετούμε πάνω απ’ το ωμό σου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Συνταγή: Στέλιος Παρλιάρος (Γλυκές Αλχημείες)